Datauthenting

Reparere PC ?

Sliter du med problemer med PC-en din og har planer om å sende den inn til reparasjon/service? Her får du en del tips om hva du bør gjøre før du eventuelt sender inn for og reparere PC -en din. Det er mye å tenke på og mye å være oppmerksom på – her får du oversikten.

pc reparasjon seo-spesialisten.no

Før vi går videre kan vi fortelle at du kan gjøre en del selv – da slipper du kanskje å måtte sende PC-en til service. Hvis du derimot har såpass store problemer at du ikke kan løse dette selv eller at du rett og slett ikke er datakyndig nok, kan du lese videre.

Forholdsregler før du sender inn for å reparere PC

For ordens skyld, mange av tipsene du får på denne siden avhenger av at du faktisk kan bruke PC-en. Dersom problemet er såpass alvorlig at du ikke kan starte PC-en, da kan du selvsagt ikke ta noen forholdsregler.

Det første spørsmålet du kanskje bør stille deg er om du kan stole på selskapet eller den personen du sender datamaskinen til. Er det for eksempel en service som drives av butikken du kjøpte datamaskinen, er dette gjerne seriøse folk som det går an å stole på. I så fall trenger du kanskje ikke å tenke så mye på å forberede PC-en før du sender den inn. Er det derimot et ukjent selskap med usikker bakgrunn bør du kanskje gjøre ekstra tiltak for å beskytte dine data.

Du må være forberedt på at service-selskapet spør deg om passordet ditt for å få tilgang til Windows slik at de kan reparere den. Er dette nødvendig? Må service-folka ha passordet ditt for å få tilgang til datamaskinen din? Som regel er ikke dette nødvendig. Du kan rett og slett si nei. Hvis vedkommende insisterer kan du lage en lokal konto i Windows og la vedkommende bruke denne, eventuelt gjestekonto. Det beste er jo å være forberedt på dette og at du allerede har aktivert kontoen.

seo-spesialisten.no pc reperasjon og datauthenting

Det er en fordel at du rydder på PC-en før du eventuelt sender den inn til service. Avinstaller programmer du ikke bruker. Kjør gjerne Ccleaner for å fjerne programmer og for å fjerne midlertidige filer fra PC-en. Les mer om Ccleaner.

Har du sensitive filer på PC-en kan du bare flytte filene til for eksempel en ekstern harddisk og deretter slette filene fra PC-en. Du kan så flytte filene tilbake når PC-en leveres tilbake. Et alternativ er legge filene i en egen mappe og kryptere mappen – les mer.

Til slutt bør du ta sikkerhetskopi av viktige filer .

Kilde: thewindowsclub.com

Kilde : http://www.dataporten.net/pc-service/  ARSÆLL BENEDIKTSSON

Ingen kommentarer å vise.